Majstorisanje u kući – komplet

Predstavljamo komplet knjiga “Majstorisanje u kući” koji se sastoji od 4 knjige. Autor svih knjiga je Jožef Sič, pismo je latinica i imaju mekane korice. Dimenzije su 12 X 18 cm .

Ispod slike u nastavku teksta se nalazi kratak opis svih knjiga, ali smo se potrudili da na sajtu napravimo posebne tekstove za svaku od ovih knjiga. Pogledajte linkove ispod za više informacija.

Povezani tekstovi

komplet od 4 knjige za majstore
izvor – retkeknjige.com

Knjiga “Majstorisanje u kući 1” ima podnaslov tehnika – stolarija – obrada metala. Ovde se prvo čitalac upoznaje sa načinima obeležavanja, pa onda sa nekim osobinama koje imaju materijali koji se koriste pri radu. U delu o stolariji su opisane osnovne drveta kao materijala, osnovni radovi kao i okovi koji se koriste. Treći deo knjige namenjen obradi metala takođe ima sve osnovne stvari koje su interesantne majstorima, a jedan poseban deo je posvećen limarskim radovima.

Knjiga “Majstorisanje u kući 2” ima podnaslov mašine / alatke – mini radionice – hemikalije – poliplast. U prvom delu su opisane ručne mašine, kako su napravljene i kako se koriste. Potom ide deo za uređenje radnog prostora, sa savetima oko same prostorije, zatim radnih ormana i stola, pa na kraju kako bi trebalo biti postavljeno svetlo u radionici. treći deo o hemikalijama je malo opširniji i prelazi granice današnjih hobi majstora. Jednostavno većina tih smeša se sad može kupiti u prodavnicama, ali je koga to zanima interesano je videti kako se rade neki postupci. Na kraju se piše o korišenju plastike.

Knjiga “Majstorisanje u kući 3” ima podnaslov zidanje – krov – bašta – farbanje. Deo knjige posvećenj zidanju opisuje alat i materijal koji se koristi u zidanju, potom kako se neki radovi izvode, kao i nedostatke i greške na koje treba obratiti pažnju. Deo o uređenju vrta ima malo o hortikulturi, a više o radovima oko uređđenja, kao što su nivelisanje i izrada vrtnih staza. Potom ide deo načinima zidanja i na kraju kako se farba i kako se lepe tapete.

Knjiga “Majstorisanje u kući 4” ima podnaslov komunalije – adapdacije – zaštita. Tema u prvom delu je vodovod i odvod u kupatilu, ali i celoj kući. Potom sledi obrada majstorisanja oko grejanja, gde je prvo opisano kako sve to funkcioniše. U delu o adaptaciji se piše o nekim problemima koji se javljaju povremeno, a svako malo spretniji može da ih reši (recimo na primer problemi sa bravom i ključem). Zadnji deo knjige je posvećen zaštiti na radu i pružanju prve pomoći.

Sve knjige su odlično ilustrovane sa jasnim crtežima koji prikazuju ono o čemu se piše. Pored crteža koji ilustruju kako se neki poslovi rade, jedan deo njih opisuje principe zašto se to radi baš na taj način, a zahvaljujući tome se dobija šira slika.

Bez obzira što su knjige starijeg datuma, materijal u njima je i dalje aktuelan prilikom radova na kući. Ono što je neprimeljivo naziv nekih materijala, jer se oni pod tim nazivima ne mogu više naći na tržištu, ali tu su zamenski materijali. Dovoljno je radniku na stovarištu objasiti šta želite odraditi i on će vam reći šta je trenutno aktuelno za tu namenu i šta imaju u ponudi.