Početna / Blog / Standard živine – komplet knjiga

Standard živine – komplet knjiga

Standard živine – komplet knjiga – Maja Pavlović i Vladan Radović
Izdavač – autori
Kategorija – poljoprivreda
Pismo – ćirilica
Format – 17 X 24 cm

Standard živine – prvi deo

Standard živine – drugi deo

prednje korice knjiga
izvor – retkeknjige.com
knjiga na prodaju

Komplet knjiga „Standard živine“ ima dve knjige, koje imaju dodatne nazive prvi deo i drugi deo. Autori za obe knjige su Maja Pavlović i Vladan Radović koji su u isto vreme izlagači ukrasne živine, ali i sudije za ocenjivanje na izložbama. Kao dodatni podnaslov za obe knjige je navedeno da su to priručnici za sudije i odgajivače. Tiraž prve knjige jeste 500 komada, dok je druga knjiga štampana u tiražu od 200 komada.

Knjiga „Standard živine – prvi deo“ se bavi uglavnom ukrasnim kokoškama, pa je predstavljen veći broj rasa. Neke više, neke manje popularne kod odgajivača, ali je dobro da se o svima mogu naći neki podaci. Svaka rasa je predstavljena navođenjem postojbine ukratko, pa potom opisom delova tela kako bi trebali izgledati i potom bojom ili bojama ako je prisutno više varijeteta te karakteristikama ako ih rasa poseduje.

Knjiga “ Standard živine – drugi deo“ se u većoj meri bavi ukrasnim fazanima, ali su opisani i paunovi, prepelice i jarebice. Kao daodatak je proširenje prvog izdanja te je dodatno predstavljeno par rasa ukrasnih kokošaka. Ono što sam ja primetio da su predstavljeni neki ređi fazani kod nas, pa i paunasti fazani, a koji su u svetu dosta popularni i gajeni.

Knjige su solidno ilustrovane pa imamo slike crno bele u sklopu teksta za svaku rasu u drugoj knjizi, dok u prvoj je to izostalo. Međutim najvedniji deo knjige je prilog na kraju koji se sastoji od velikog broja kolor fotografija svake od opisanih rasa. Za ukrasne kokoške su predstavljeni na taj način i petlovi kako izgledaju i kokoške.

Slike knjige

zadnje korice knjiga
izvor – retkeknjige.com

predstavljanje ukrasnih kokošaka standard
izvor – retkeknjige.com

predstavljanje ukrasnih fazana
izvor – retkeknjige.com
prikaz sadržaja knjige
izvor – retkeknjige.com

prukaz sadržaja i fotografija živine
izvor – retkeknjige.com

prikaz kokošaka u boji
izvor – retkeknjige.com

prikaz ukrasnih fazana u boji
izvor – retkeknjige.com

Prikaz knjiga na blogu

Standard živine – prvi deo

Standard živine – drugi deo