Kućni majstor – komplet

Komplet knjiga „Kućni majsrtor“ se sastoji od dve knjige. Autori su Mikele Latore i Gvido Vejler, a orginalni naziv je Guida alla manutenzione dalla casa.

Knjige su štampane 1982 godine, a izdavač je Narodna knjiga, tiraž je bio 15 000 primeraka. Zajedno ove knjige imaju preko 500 stranica i obiluju kvalitetnim ilustracijama.

Povezani članci

naslovne strane knjiga "Kućni majstor"
izvor – retkeknjige.com

Ono što je svakako za pohvalu jeste kako je knjiga ilustrovana, za to su korišćeni crteži. Oni su jasno nacrtani i obojeni, ima ih dosta i na taj način bolje predstavljaju ono što je napisano u tekstu.

U prvom delu prve knjige su predstavljeni alati, zatim i materijali koji se najčešće koriste prilikom radova. Kako su u pitanju aktivnosti koje podrazumevaju korišćenje oštrih alata i manjih mašina, predstavljene su osnove kako da se izbegnu povrede. Zatim ide rad na električnim instalacijama, sa gasnim instalacijama, potom vodovod i odvodnjavanje (prvi deo).

U drugoj knjigi se nastavlja opis rada sa vodoinstalacijama, a nakon toga osnove grejanja i grejnih instalacija. Tu je naravno i deo posvećen stolariji i radovima oko nameštaja. Delom je predstavljeno i kako se radi tapaciranje nameštaja u osnovama.

Potom ide deo o zidanju i betoniranju, što je veoma opširno obrađeno. Vidi se da su autori ovoj sekciji posvetili dosta pažnje. Zadnji deo druge knjige ima temu moleraja i bojenja zidova, a u to se uklapa i lepljenje tapeta na zidove (što je bilo veoma popularno u tom periodu).